Spontane ontmoetingen:


Dinsdag 19 maart 2024 een bezoek gebracht aan het museum Mesdag met het beroemde Panorama en daarna lekker door gewandeld naar Scheveningen, om het heden en het verleden te bekijken. 


Het werd een hele leuke dag, door de spontane ontmoetingen en het heerlijke weer.


Op weg naar de Zeestraat liep ik langs de Hofvijver richting het Noordeinde toen ik werd aangesproken door een zeer vriendelijke vrouw ā€œAnouska Vosā€, of ik wat fotoā€™s van haar wilde maken, het werd een gezellige sessie, nog even een gesprek gehad, waarna wij beide onze weg vervolgde.


In het museum had ik de volgende leuke ontmoeting met een Maleisische jongeman, die voor een paar dagen in Nederland was. Spontaan benoemde hij dat hij geconstateerd had dat er echt verschil was wat betreft mentaliteit tussen de Amsterdammers en de Rotterdammers. Na het museumbezoek ging hij naar Madurodam.


Ik wandelde heerlijk door naar Scheveningen, langs het PTT monument voor de gevallenen 1940-45, door de Scheveningse bosjes en via Seinpost naar het Kurhaus en de Pier.  Na het eten van een haring en een lekkerbek, met lijn 9 terug naar CS. 


Tijdens het fotograferen van een rijksgebouw (tegenover CS zit hetND) een gesprek met een oudere dame die op de 11e etage gewerkt had en het ook allemaal had zien bouwen. Ze had vroeger ook op het ministerie van VROM gewerkt, welke een paar jaar geleden opgeheven is en nu wel gemist wordt bij de huidige problematiek van onze volkshuisvesting.