Geen katten:

3 april 2020 de start of het begin van een tijdperk zonder katten.

Vrijdag 3 april hebben wij onze Mosi laten inslapen vanwege accuut nierfalen. Nummer vier van de Vierkatjes.

Start:

In 1976 ging ik huis uit, samenwonen met mijn toenmalige vriendin en had ik dus ook katten een hele lieve cyper en haar kitten. Bij het verbreken van de relatie bleef de mooie en lieve Puk bij mij. Haar kitten Muk was bij het vorige huis helaas verongelukt.

In 1979 vroeg een heel lief stel of Puk bij hun mocht komen wonen, ik was voor mijn werk vaak van huis en moest ook nog het ziekenhuis in.

Siamezen:

29 maart 1980 leerde ik Marian kennen in het bezit van een mooie Siamees “Sasja”. Sasja was als kitten bij haar gekomen in 1972.

Hetzelfde jaar gingen wij samenwonen. Sasja is 16 jaar oud geworden en in december 1988 moesten wij haar in laten slapen.

Na het eerste verdriet op zoek naar een Siamees kitten, Bas kwam in ons leven, mooi ventje waar ik mee verstoppertje spelen kon.

Bas had ook echt karakter en liet zich niet als een showpop alles aanleunen door visite die te opdringerig was, dan liet hij zich echt even gelden. Voor ons was het een knuffelbeer.

Zijn einde kwam onverwacht en tragisch, Bas was van het ene moment op het andere verlamd en sleepte met zijn achterlijf, de dierenarts heeft hem ‘s avonds bij ons thuis in laten slapen. Bas mocht maar 10 jaar worden.

Adoptie twee oudere katjes:

Ruim een jaar hadden wij geen warm dier en gezellige prater in ons huis, totdat wij op een zaterdag in de Volkskrant een kleine advertentie zagen; goed tehuis gezocht voor een X Siamees en een Abessijn, 11 en 9 jaar.

Op zondag zijn wij de twee (Puk en Helios) op gaan halen in Den Haag, ik kan zeggen de twee kozen ons uit, tijdens de reis een beetje babbels maar thuis aangekomen beide brutaal de reismanden uit, even de boel verkennen en samen kozen ze een heerlijke fauteuil uit en gingen ze slapen. Het werden gouden jaren voor hen en ons.

Ik was ook verliefd geworden op Abessijnen. Uiteraard hebben wij gevraagd aan onze dierenarts om de beestjes te bekijken en hij gaf wel aan dat de leeftijden volgens hem niet helemaal klopten, maar dat beide er goed aan toe waren, maar duidelijk ouder. In begin 2001 kreeg Puk hartfalen en moesten wij afscheid van hem nemen. Helios is ruim 4 jaar bij ons geweest tot ook bij hem nierfalen ontstond.

De vier katjes:

In 2004 besloten wij opnieuw te starten met een paar katten het werden er uiteindelijk 4.

Het internet werd afgezocht op Aby nestjes, want wij wilden een Abessijn terug, maar hoe Shanty het gedaan heeft, ik weet het niet, maar ineens was deze Lavendelkleurige Oosterling in beeld en waren wij beide verkocht door zijn foto en belde de fokster.

Bij de fokster was het dus helder, Shanty werd nummer ėėn van onze nieuwe groep. Twee maanden later kwam Katy een (Havanna Oosterling) erbij. In 2005 kwam eindelijk Mosi de Abessijn en twee maanden later Koko een Lilac-point Siamees. Wat een mooi stel gajes 😎😻😻 Shanty was een knuffelbeer en ook de leider van het spul.

Blog:

Marian heeft acht jaar een blog gehad “Vierkatjes” en werd gretig gelezen door vele kattenvrienden. In 2009, na 8 jaar bloggen stopte Marian er noodgedwongen mee, het blog werd gehackt, waardoor de lol geheel verdween.

Afscheid:

In 2011 voelde bij Shanty zijn nieren groot aan, helaas was deze mooie jongen niet te redden.

Bij Katy werd in 2013 borstkanker ontdekt en na een operatie heeft ze nog twee prachtige jaren in goede gezondheid gehad en in 2015 moesten wij haar laten gaan.

Nog maar twee:

Het viertal gehalveerd, Koko had het erg moeilijk zonder zijn Shanty en Katy, Mosi kon erg goed solo.

In 2016 werd Koko van de ene op de andere dag ziek, na controle was er veel mis met hem. Besloten werd om Koko om 16 uur thuis in te laten slapen, thuisgekomen kroop hij hoog in mijn armen en binnen het uur sliep hij in zonder tussenkomst van een dierenarts.

In 12 jaar tijd van 4 naar 1. Tot 3 April 2020

Kattenstreken:

Een katten eigenaar beleefd van alles met zijn beestjes, van warme knuffels tot vroeg in de morgen wakker te worden gemaakt met een ruwe tong lik over je neus of wenkbrauw.

Soms moet je ook weleens wat opruimen een kotsje over je cv plaat, heerlijk gespuugd vanuit de vensterbank,

Maar de begroeting als je thuiskomt is het mooiste en erg warm, onvoorwaardelijk houden ze van je, of je nu 10 minuten weg bent geweest of een werkdag de warme welkomst was hetzelfde.

Een onderdeel zal ik ook erg missen en dat is gek doen als er van de bak gekomen wordt, blij om wat men kwijt is en de boel even droog moet worden gerend, het gekke kwartiertje van een kat.

Waardevolle dingen stonden de afgelopen jaren in kasten en mogen nu weer tevoorschijn komen, toch had ik ze liever in de kast gehouden.

Het was mooi zo, 48 en 44 jaar kattenbeesten in ons leven een verrijking van ons leven.

Wat wij niet willen is dat katten ons overleven, nu wij ouder zijn willen wij niet die zorg of angst hebben. Daarnaast je hoeft maar minder mobiel te worden en het zorgen kan een last worden.

Vierkatjes

Shanty, Katy, Koko en Mosi

Shanty

Katy

Mosi

Koko

Puk en Helios

Bas

Sasja

Opmerkingen

14.04.2020 05:55

Fred de Langen

Dank jullie wel voor de lieve reacties en het ophalen van mooie herinneringen.

13.04.2020 14:05

Wilma

Mooi eerbetoon aan alle katjes die bij jullie een liefdevol en warm leven hebben gehad. Ze betekende zo veel voor jullie. Veel sterkte toegewenst💐

12.04.2020 14:30

Gerda

Prachtig om het verhaal te lezen over jullie leven met de katjes.. Jammer dat er nu een einde aan dat tijdperk is gekomen..

12.04.2020 14:29

Ingrid Tara

Wat mooi om dit te lezen. Zoveel jaren van plezier met het kattenspul. En nu is er een eind van een tijdperk wat ik wel begrijp. Maar het zal wennen zijn en ook zal het stil zijn. Nogmaals sterkte

12.04.2020 14:15

Janneke Boer

Wat leuk om al die mooie dieren weer even terug te zien en te denken aan de leuke en gezellige blogs van Marian die met de nodige humor waren geschreven ...ik mis ze nog steeds <3

12.04.2020 09:14

Jan

Sterkte met jullie verlies
Prachtige verhaaltjes en mooie foto's

12.04.2020 07:31

Simone Drenth

Eem geweldig, zo liefdevol verhaal met schitterende foto's van jullie dieren! De katten hebben een heel goed leven gehad, jullie hebben genoten van hun aanwezigheid!

12.04.2020 07:27

Eveline Lenderink

Een mooi eerbetoon Fred. Wat zijn we toch dol op onze beesten.