‘De Betuwse Dijk’;

20 maart 2020 zou het album “Niemand in de stad” van De Dijk integraal gespeeld worden door de gelegenheidsband " De Betuwse Dijk" in de Gelderlandfabriek te Culemborg.

Vanwege de pandemie veroorzaakt door het Coronavirus gaat het concert op 20 maart niet door en wordt op een latere datum in 2020 gegeven.    

Ontzettend leuk om als fotograaf zo'n concert te mogen vastleggen. 

De band bestaat uit 10 ervaren muzikanten en een blazerssectie, achtergrondzang en een vet Hammond B3 orgel.

Bezetting: Tjeerd van Zadelhoff - Leadzang,  Roelof Krijgsman - Gitaar,  Fred Abozzi - Drums, Melvin Könings - Basgitaar, Frederik Hamster - Piano, Ronald Verbeek - Hammondorgel, Sylvie de Lyon - Trompet, Rolf Boester - Saxofoon, Karin van Londen en Mildred Visser - Achtergrondzang.

Zanger Tjeerd van Zadelhoff komt uit Deil en hij is een groot fan van De Dijk. De productie was in handen van Melvin Könings, die ook de basgitaar in de band speelt. Muzikale leiding is in handen van Roelof Krijgsman (band) en Sylvie de Lyon (blazerssectie). Het inmiddels klassieke Nederlandstalige album “Niemand in de stad” kwam 32 jaar geleden uit in 1988. Het album sloeg in als een bom, met een unieke mix van soul, blues en pop. Het album bevat diverse muziekstijlen die een grote groep mensen aanspreekt: een jong publiek dat van livemuziek houdt, maar ook ervaren fans die deze muziek kochten in hun jonge jaren. Deze muziek verbindt dus ook generaties. Het album zelf bevat hits zoals ‘Ik kan het niet alleen’ en ‘Nergens goed voor’. Ook speelde de band vanzelfsprekend ook nog andere classics van De Dijk, zoals ‘Als ze er niet is’, ‘Mag het licht uit”, ‘Bloedend hart’ en ‘Dansen op de vulkaan’.

Repetitiefoto's 7 maart 2020.

Opmerkingen

08.03.2020 09:58

Rolf Boesten

Mooie foto's Fred!

08.03.2020 11:05

fred de langen

Dank je wel Rolf, met plezier gemaakt, goeie sfeer, wordt moi de 20e.