Dagje Nijverdal en Holterberg;

Woensdag 5 januari 2012 was het tijd voor een servicebeurt van onze auto.

Hoewel wij woonachtig zijn in het midden van het land hebben wij in 2020 een hele leuke deal gesloten in Nijverdal bij auto bedrijf Harrie Dijk (lekker no nonsens bedrijf, zonder verkopers in strakke pakken met te korte pijpen en foute kleur schoenen). Onze gele Beetle verkocht en een twee maanden  oude T-Roc gekocht met 4400 kilometer op de teller. 

Zo'n servicebeurt is erg goed te combineren met een wandeling daar.

Terwijl de auto onderhanden wordt genoemen (inclusief up-date naviagatiesysteem) wandel ik naar de begraafplaats in Nijverdal. Daar zijn enkele graven van omgekomen geallieerden. Op de ene of andere manier trekt mij dit en moet ik even kijken. En iedere keer ben ik weer verbaasd over het feit dat er zo veel jonge mannen gestorven zijn.  

Nadat ik foto's gemaakt heb van deze oorlogsgraven en weer terug was bij Harrie, was de auto ook klaar en gewassen. 

Volgende bestemming was de Holterberg. Inmiddels was het echt even droog en volgens buienradar had ik goed anderhalf uur de tijd, om droog te kunnen wandelen op de Holterberg.

Er hingen dreigende luchten, soms ineens zon, dan weer een paar spetters, maar het was lekker fris wandelweer. Op weg naar de auto zag en voelde ik de bui hangen en was ik net op tijd bij de auto en brak er een korte stevige bui los.