Na de kersenpluk;

11 september 2020 in de Betuwe zijn de boeren druk bezig met het plukken van het fruit, appels en peren en de pompoenenoogst. Je komt treintjes tegen van kleine tractoren met wagentjes met kisten vol kleurrijk fruit. Maar ook de grote tractoren met aanhangwagen vol kisten pompoenen.

Eind augustus/ begin september verschijnen ook de stalletjes langs de weg met kalebassen en pompoenen, altijd een vrolijk gezicht.

Een mooi contrast vindt ik de lege stalletjes in de kersenboomgaarden, een stilleven en een herinnering aan een korte levendige periode in de Betuwe. Terwijl de kersenplukkers hun werk doen “kersenplukken en vogels verjagen” verkopen de telers aan de toeristen en inwoners van de streek de heerlijke vruchten.

Vandaag ben ik zo’n boomgaard ingegaan, een lege stal, de vlaggen opgeslagen, hier en daar kisten, kratjes met lege bierflesjes, een tafel met een stoel.

Onderweg zie ik ook veel paarden en koeien in de wei, een mooi gezicht is het om de moeders met hun kinderen te zien. Op het moment dat ik stop bij een weide voor het fotograferen van een buizerd, komen de paarden naar mij toe gewandeld vanaf de andere kant van de wei. Prachtige beesten die helaas heel veel vliegen op hun hoofd hebben, moet toch erg kriebelen.