Socialiseren tijdens Corona;

Woensdag 29 april een fotorondje lopen om even de benen te strekken en te kijken hoe ver de aannemer is met de Kiosk uit 1952. 

Het eerste doel was de Nachtegaallaan om daar foto's te maken van bloeiende blauwe regen tegen twee huizen.

Naar aanleiding van de foto's op facebook Dit-is-Rivierenland, kreeg ik de tip "bij ons in de straat staan er ook twee heel mooi te bloeien".

Via de Echteldsedijk naar de Oliemolenwal om een blik te werpen op bouwwerkzaamheden van de Ark (Hoveniersweg). 

Het voornemen was om een wandeling te maken van ongeveer 10 kilometer, echter het werden er maar 5.

Niet erg hoor, ik kwam namelijk diverse Tielse kennissen en bekenden tegen en dan is het fijn om even een praatje te maken.

Als eerste kwam ik Adriënne Wolters tegen die met wat tijdsdruk zit om haar kunstwerk (thema vrijheid) af te hebben voor 1 mei.

Het Creatief Platform wil vanaf 1 mei in de galerie en in de etalages in de winkelstraten van Tiel kunst tentoonstellen met het thema Vrijheid. 

Komende van de Ophemertsedijk zag ik dat er een troeftoeter het nodig gevonden heeft om zijn tag over een kunstwerk te spuiten (blijkbaar vindt deze persoon zijn tag belangrijker dan de bestaande kunst te respecteren). 

Op een bankje bij het monument voor de gevallen kwam ik Iris Eppink tegen, een Tielse inwoonster (sinds 40 jaar) die lekker haar boterham zat te eten. Iris sprak mij aan en wij hadden een leuk gesprek over onze leuke stad Tiel. 

Voor de waterpoort is een grote metalen bak met planten gezet, ter voorkoming dat er te gemakkelijk met auto's het plein oprijden (er is een andere legale toegangsweg). 

Op het plein even een gesprek met Giovanni Lajcci de eigenaar van Italiaans restaurant Rossetti op het plein.

Fijn gevoel om even met bekenden en onbekenden te kunnen praten en elkaar aandacht te geven.